Lykketrold

Presse

Aalborg Zoo får udsædvanlig maskot

Tv2 Nord d. 09.08.2016                                                                                              Aalborg Zoo har fået ny maskot, der er en særdeles velkendt og vellidt herre, der tilmed stammer fra Nordjylland.                                                                                             – Ham som skabte Lykketrolden i sin tid, han døde selv af kræft, og derfor ønskede efterkommerne af ham at lave noget for at støtte Kræftens Bekæmpelse, og det blev så til det her projekt, som hedder Lykketrold Fundraisere til fordel for Kræftens Bekæmpelse, siger Kathrine Bech Fanøe, der er kommunikationsansvarlig i Lykketrold Fundraiser. Se klippet her.

 

Mission Lykketrold: To mio. kr. til Kræftens Bekæmpelse

Tv2 Nord d. 20.11.2015                                                                                             Iværksætteren og ejeren af Coolshop, Jacob Risgaard, har samen med sin forretningspartner Jesper Sommer et mål om at samle mindst to mio. kr. sammen til Kræftens Bekæmpelse.

 

Gjøl-trolden kæmper mod kræft

Nordjyske d. 17.05.2015
Landsækkende indsamling igangsættes til fordel for Kræftens Bekæmpelse. Kendisser og designere laver specialversioner der sælges på auktion. Læs hele artiklen her.

 

Fiskersønnens trold stjerne i Hollywood-blockbuster

Jyllands-Posten d. 17.05.2015
DreamWorks er i gang med forberedelserne til endnu en troldefilm. Denne gang baseret på en lille gummitrold opfundet af en gæv nordjyde i 1950’erne. Læs hele artiklen her

 

Thomas Dams 100 års fødselsdag

Go´morgen Danmark d. 15.05.2015
Gjøl-trolden fejrer sin skabers 100 års fødselsdag og løfter sløret for Lykketrold Fundraiser til fordel for Kræftens Bekæmpelse. Der udover er troldens også på vej til Hollywood. Se indslaget her.

 

Gummitroldens skaber fylder 100 år

P1 morgen d. 15.05.2015
De fleste danskere kender de små gummitrolde med store troskyldige øjne og langt farvet strithår – Gjøltroldene, opkaldt efter den landsby ved Limfjorden, som de stammer fra. De har gennem tiden været populært legetøj – og er i dag samlerobjekter, som snildt sælges for flere hundrede kroner stykket. Troldene er også blevet en typisk dansk souvenir, som ikke mindst amerikanerne er faldet for. Hør indslaget her.

 

Dansk lykketrold er klar til at erobre verden – igen

Jyllands-Posten d. 12.02.2015
Gjøltrolden har været væk fra butikshylderne, men nu venter figuren tilbage som animationsfilm og samleobjekt. Læs hele artiklen her.

 

Pressemeddelelser

Berømt dansk trold skal booste kræftforskning. Læs mere her.