Lykketrold

ETLY KLARBORG & BETTE TROLD

”Det er med glæde, og en stor ære for mig at designe en Lykketrold. For mere end 30 år siden var jeg i lære hos Thomas Dam, Lykketroldenes far, vi arbejdede sammen i hans lille hyggelige værksted på Gjøl. Han lærte mig at tro på mig selv og gav mig mange gode råd som har været til stor nytte i årene frem. Det var ham som fortalte mig, at jeg kunne noget særligt, at jeg havde en medfødt gave, at jeg kunne formgive og tegne med hjertet. Da jeg designede min trold, havde jeg Thomas i tankerne, en lille spinkel mand med glimt i øjet og en dejlig, lun humor og ligeså fantasifuld som jeg selv. Vi havde mange sjove, hyggelige stunder i værkstedet, som jeg tit tænker tilbage på med glæde.

Jeg håber Thomas synes om min Bette Trold og trækker lidt på smilebåndet oppe fra hans sky i himmelen. Til ære for Thomas har jeg designet min trold som en rigtig Lykketrold og givet ham T-shirt på med en lille Klarborg nisse på, som et symbol på at Lykketrolden og Klarborg nisserne efter mere end 30 år igen har fundet sammen. Måske er det skæbnen eller måske har Thomas en finger med i spillet, hvem ved?

Thomas Dam tabte desværre også kampen mod kræften i en alt for tidlig alder, derfor støtter jeg fundraiser med denne ”bette trold” i håb om at det kan hjælpe mange familier som rammes af denne frygtelige sygdom.” – Etly Klarborg,  designer